- Autor: Lola261
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
bílý jogurt z valašska | 68 |
Máslo čerstvé | 8 |
Celer řapíkatý | 46 |
Vejce celá průměr | 102 |
Šunka vepřová standardní | 44 |
Majonéza light (Hellmann´s) | 32 |
hořčice dijonská | 10 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1733 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 578 kJ
Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 3.3, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Uvaříme vajíčka na tvrdo. Z vajíček vyjmeme žloutky a bílky nadrobno nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky a chvilku podusíme na másle. Žloutky v misce rozmělníme vidličkou, utřeme s hořčicí, přidáme podušený a vychladlý celer, na kostičky nakrájenou šunku, jogurt a majonézu a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané bílky a ochutíme pepřem a solí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.